Olasz design | Viszonteladói kollekciók nr.I

Olasz design és lakberendezés | Stílus, elegancia, design

Olasz design | Designer Online. Volt idő, amikor a dolgoknak nem volt nyilvánvaló alkotójuk. Egyszerűen nem lehetett tudni, ki találta ki, tervezte és építette meg őket. Nem is sejtettük, kinek köszönhetjük azokat a tárgyakat, amelyeket minden nap használtunk. Egy autó egyszerűen autó volt, semmi több. De ez a múlt század közepén megváltozott olyan klasszikus autókkal, mint a Volkswagen Bogár és a Fiat 500.
A 20. századi design ezt az előítéletet kísérelte meg szétzúzni azáltal, hogy alkotójuk megjelölésével identitást kívánt adni a leghétköznapibb tárgyaknak is.
Az intellektuális ismeret és a mesterségbeli tudás határán egyensúlyozó design – mely sokáig olyan, egymástól túl távoli szakterületek között kísérelt meg közös nyelvként működni, mint a tervezés, a gyártás, az értékesítés és a felhasználás – ebben az időszakban az olasz társadalom és a modernitás legkifinomultabb metszéspontjait hozta létre.

olasz design 2

Olasz design | Fiat 500 Természetesen ebben a kiállításban nem kaphatott helyet az olasz design összes fontos terméke. De szerepel benne az egyik legismertebb tárgy, amit túlzás nélkül Maestri-nek nevezhetünk – mégpedig nem azért, mert iskolákat alapítottak vagy mert hallgatókat oktattak neves iskolákban, hanem mert a maga módján mindegyikük olyan újszerű gondolkodásmóddal dolgozott, mely más tervezők által továbbfejlesztve a társadalom folyamatos fejlődésének elősegítőjévé vált.

Olasz design | Fiat 500: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [Keep Calm]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47