Fotósorozatok nr.I | Fotópályaudvar nr.I • Rákosrendező

Fotósorozatok, fotó albumok | Fotóművészet, fotómúzeum, fotókiállítások

Fotósorozatok | Fotópályaudvar. „A ritka szívbajos Maszlagovnak negyvennyolc rubel ütötte a markát, és két hétre beutalót kapott Kiszlovodszkba. A negyvennyolc rubelből nyolcat Marjának adott, a maradék negyvenet pedig egy alkalmi ismerősére költötte, akivel Minyeralije Vodi mellett, a vonaton akadt össze.”
Mihail Bulgakov:
Morfium

Fotósorozatok fotópályaudvar 01

Fotósorozatok | Fotópályaudvar: [1] [2] [3]

Everling Csaba fotóin megjelenik a véletlen, melyet tudatosan végsőkig feszít, kutatja lehetőségeinek határát, fotográfusi precizitással rögzíti a pillanatot s tölti meg egyéniségével.
A megoldás pontossága, az olykor feszes kompozíció, a kiragadott töredék, – gondolat bizonyítja léte, létünk mozgásra kész; a vonat indul.
A dolgok áthatása a létezés struktúrájába emeli a létezők bizonyos tulajdonságait, azért hogy egy napon ráláthassunk a konstrukció határaira , ”felszabadítva az ezáltal létrehozott teret”.
Rendkívül fontos dolog hogy az így képződött belső világ igazolást nyerjen a szemlélő, a képeket értő, értékelő ember kerüljön a dolgok központjába.
Az ábrázolási felület valósnak vélt  tárgyát figyelve – lehetővé válik, hogy a befogadó szempontjából körvonalazódjon az a  vizuális probléma amikor a művész szubjektív tapasztalatai regisztrálására törekszik.
Everling Csaba munkásságát a regisztrálás, a különböző élethelyzetek feldolgozás, átértékelése jellemzi. Fontos pillanat ez mivel változó világunkban a tények makacs dolgok-megkerülhetetlenek ugyanakkor állandó jelenlétükkel figyelmeztetnek arra, hogy az idő hatalmi tényező és az igazi tett annak rögzítése.
Fotópályaudvar – Beszállás.

A megnyitót írta és a kiállítást tervezte:
Horkay István – festőművész
A kiállítást megnyitotta:
Horkay Péter – színművész

Fotósorozatok fotópályaudvar 02

Fotósorozatok fotópályaudvar 03

Fotósorozatok | Fotópályaudvar: [1] [2] [3] [Screen]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47